tips: Christinas fitness/energi cookies (Christina Damayanti)
Forside Add meg Om meg Kontakt

tips: Christinas fitness/energi cookies



Heeei!
Som dere sikkert vet så har butikkhyllene allerede fylt seg opp med alle mulige slags julevarianter av usunne kjeks og kaker. Og etter at jeg en dag så havreflarn på hyllen på kiwi, har jeg hatt så utrolig lyst på det! Derfor bestemte jeg meg for å bake en sunn versjon, for så å dele med dere! Oppskriften jeg har funnet på helt selv, etter riktig nok å ha sett på en oppskrift til de "normale havreflarnene." Som dere får oppskriften på her:
Ingredienser:
150 g smør
200 g havregryn
2 egg
250 g sukker
2 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
Smelt smøret og hell det over havregrynene. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland alt. Sett deigen med teskje på bakeplate med smurt bakepapir. Husk god avstand, 12 stk. pr. stekeplate er passelig. Deigen flyter utover.
Stekes ved 200 grader i veldig få minutter, til de er lysebrune. Avkjøl på platen, kakene er for myke til å bli flyttet på med det samme de er stekt. (ca 40/50 småå havreflarn) 

CHRISTINAS SUNNE VERSJON♥: 
KJEKS UTEN SMØR, MEL ELLER SUKKER.
3 spiseskjeer virgin kokosolje (brukte Cocosa)
100g havregryn
1 pose (60g) "Bjørn Havregrøt med Eple og Kanel" 
ca 50g opphakkete mandler (mandelmel kan også brukes)
ca 50g rosiner
1 egg + 2 eggehvitter
1 halv most eple (mos med stavmikser eller lignende)
2 ts kanel
5 ss søtning (jeg bruker XyloSweet - All Natural / 0g carb) 
2 ts bakepulver
Fremgangsmåte♥:
Sett ovnen på 200g.
Putt kokosoljen i mikroen i ca 10sek, slik at den blir skikkelig rennende og hell det over all havregrynen, la det hvile i ca 10 min. (inkludert havregrøtposen)
Da har du tid til å finhakke mandlene, finne frem rosiner og mose det halve eplet.
Ta så egget, eggehvittene og søtningen og lag eggedosis.
Bland eggedosisen med havregrynblandingen, rør godt. 
Så blander du inn mandlene, rosinene, eplet - rør.
Bakepulveret blander du godt inn, helt til slutt.



♥Ta så en ss med røre oppå et bakepapir, husk å ha god plass til hver skje med røre og ikke lag en ball (det gjorde jeg først), men trykk heller deigen til en flatere kladd. 
Cookiesene skal kun være i ovnen i et par min - hvis de fortsatt er mye når de taas ut av ovnen er det kun positivt, de stivner etter de har stått i romtemp en stund!
KOS DEG & NYT!
 


Fysøren... DE er så gode, men det ble helt feil å sammenligne disse med havreflarn, for det er en helt annen type kjeks - jeg vil myye heller spise den sunne og GODE (myyyye bedre) versjonen min, hihi.
For å si det slik, spise jeg tre, nå med en gang. Men dårlig samvittighet? Neh, finnes ikke etter å ha spist disse. Helt klart en variant jeg kommer til å bake mange flere ganger.
Prøv dere også?
Håper dere likte tipset og oppskriften!

Vi blogges

 

2 kommentarer


Renate22.10.2013 kl.20:17

Nam :D så gode de så ut.
Linn22.10.2013 kl.23:12

Det er jo sukker i havregrynsposen du brukte da :P
Christina Damayanti23.10.2013 kl.07:14

Linn: det tenkte jeg faktisk ikke over - det er iallefall veldig, veldig lite. Men hvis vi først skal begynne å være sånn supernøye, så er det faktisk noe fruktsukker i kjeksen også. Blant annet fra eplet.
Fornøyd?:)

Skriv en ny kommentar

Christina Damayanti

Velkommen til bloggen min! Jeg kommer til å skrive mye om sunnhet, velvære og trening itillegg til skjønnhet og litt mer personlige ting. Håper du fortsetter å stikke innom :)

Kategorier


America Beauty Blogg Ferie Humor Kos Outfit Sunt og Godt Trening

Arkiv


Oktober 2013 September 2013 August 2013 Juli 2013 Juni 2013 Mai 2013

Siste innlegg


tips: Christinas fitness/energi cookies We make our own fitspo Rabattkode til iherb.com Oppsummering og bildedryss: Gran Canaria Skal jeg gi opp? Alle grønnsaker i en porsjon! Hjemmelaget bunnykostyme BIL-LAPPEN 2 års jubileum: Friday's Siden sist - Skolestart

Lenker


blogg.no Få din egen blogg!

Design


bilde Ina Anjuta bilde

Annonse



hits